Massasje

Det finnes utallige massasjeteknikker rundt i verden, med forskjellige filosofier og tilnærmingsmetoder. Fellesnevneren er fysisk berøring som styrker immunforsvaret, lindrer smerte og reduserer spenninger og stress.

Massasje er kommunikasjon på et dypt plan, hvor ro, harmoni og trygghet står i fokus. Avspenning for kropp, følelser og tanker frigjør kroppens iboende krefter og bringer den tilbake i balanse og harmoni.

Stress over tid bringer det endokrine systemet ut av balanse, og etterlater diffuse symptomer både psykisk og fysisk. Mange tolker og behandler disse uten å forstå kjernen til problemet.

Klassisk massasje

Klassisk massasje ble allerede brukt av kineserne i år 2700 f. Kr, og kjente leger i oldtidens Hellas brukte massasje som terapeutisk virkemiddel. Denne massasjen baserer seg på medisinsk og vitenskapelig forskning. Klassisk massasje er alt fra behagelig avslapning til en tøff og dyp sportsmassasje for å løsne låste muskler og spenninger. Jeg bruker også tøyninger og koppemassasje.

Aromaterapi

Aromaterapi er en litt mykere behandlingsform som har utviklet seg fra å være lette strykninger, til å bli en helt komplett behandlingsform. Aromaterapeuten henter sine teknikker fra mange retninger, med de viktige essensielle oljene som spesialfelt.

Visste du at hvis du gnir en rå hvitløksbåt under fotsålen, vil du etter en halv time kunne kjenne det på pusten. Her er de essensielle oljene gått med blodbanen og er i full gang med å rense kroppen for avfallstoffer.

Essensielle oljer er tyntflytende og kalles gjerne plantenes hormoner. Enorme mengder blader, blomster, røtter eller bark destilleres etter eldgamle metoder. Disse dyrbare dråpene som samles er ren solenergi og dufter sterkt. Molekylene i essensielle oljer er så små at de trenger igjennom hårsekkene og porene i huden. Oljene må blandes i fete planteoljer før de påføres huden, og på denne måten kommer plantehormonene seg inn i blodbanene hvor de bærer med seg vitaminer og virkestoffer til hver enkelt celle. De essensielle oljenes egenskaper har vært kjent i årtusener og er blitt brukt i forskjellige kulturer.

www.roberttisserand.com
www.shirleyprice.co.uk

Lymfedrenasje

Lymfedrenasje hjelper kroppen å kvitte seg med avfallstoffer og væskeopphopning. Kroppen restitueres raskere etter trening. Teknikken stimulerer immunforsvaret.

Her brukes en glidende lett massasje med vanndrivende oljer i lymfebanens retninger. Behandlingen avsluttes gjerne med stram innpakning og pulsator.

www.vodderschool.com

Massasjeglass

Massasjeglass er en slags sugekopp som trekkes over huden i lymfebanens retning. Den virker som bindevevsmassasje og renser lymfene og setter fart på blodsirkulasjonen. Dette er et fantastisk lite redskap som er blitt uunværlig for meg i mitt arbeid. Super mot cellulite og sirkulasjonsproblemer. Dette kan gjøre litt vondt.

Shiatsu / akupressur

Shiatsu har sin bakgrunn i tradisjonell kinesisk medisin og bygger på samme teori som akupunktur.

Istedenfor å påvirke meridianenes acu punkter med nåler, så trykker vi på dem med fingrene for å stimulere energiflyten og påvirke de indre organene.

Psykisk massasje

Til å lindre fysisk smerte og til personlig utvikling. Gjennom samtale og berøring jobber vi med å frigjøre ubevisste og låste følelser ved å kjenne på kroppen hvor musklene er anspent og pusten er låst. Kroniske spenninger kan være opplevelser og minner som aldri har blitt uttrykt.

Soneterapi

Er like gammel som mennesket, og bygger på et helhetssyn, der områdene på foten, hånden eller øret tilsvarer organer og kroppsdeler i resten av kroppen. Gjennom trykk og massasje på disse punktene stimuleres tilsvarende organ.